Søk i denne bloggen

mandag 7. november 2011

ikt i naturfag.


Dagen er i gang og femtetrinn skal ut i skogen for å lære om nettopp skogen. Vi skal gjøre oppdagelser, observasjoner, vi skal utforske og undre oss. Sekken min er tung. Full av blyanter, ark, bestemmelsesnøkler og oppslagsbøker. Elevene skal virkelig finne ut av ting.

I lomma har jeg store norske leksikon og diverse andre oppslagsmuligheter, videokamera, foto apparat og lydopptaker, alt i form av min egen lille mobiltelefon, det samme har de fleste elevene, men de får ikke bruke dem for det bryter med skolens reglement.

SYND, eller?

5 kommentarer:

 1. Du skriver som vanlig godt, både når du skriver kort og når du skriver langt.

  Ja, det er SYND at elevene ikke kan bruke "tilgjengelige" artefakter, jeg påstår det er reglene det er noe galt med.
  Jeg finner gode sitater for å underbygge mine tanker/synspunkt på de fleste steder. Dette fant jeg i dagens Dabla s. 2: "Reglar er ypperleg. Men det store bryr seg ikkje um reglar. Kjem det, så kjem det. Men reglar er ypperleg for ein som ikkje har noko på hjarta." Olav H. Hauge.

  Store ord, men synes det passer generelt på regelrytterne, også på IKT-feltet.

  SvarSlett
 2. Enig! Tenk hvilket kvalitetsprodukt en sammensatt tekst (bilde, lyd, skrift) kunne blitt!
  SYND!
  Men hvordan skal vi få det til?
  Et lite tankeeksperiment... hva er virkelighet om 10 år?

  SvarSlett
 3. Det burde vore sjølvsagt at elevane SKULLE bruke mobiltelefonen til å ta bilete eller video og lydopptak. Så kunne dei skrive "rapporten" som ein samansett tekst, t.d. i Photostory eller Moviemaker. Det hadde blitt flotte forteljingar om ein fin dag i skogen! Samstundes så er det bra at det er restriksjonar på mobilbruk. Går det an å finne mellomløysingar? Ein elev per gruppe får ha mobil, og lærar deler ut når han skal brukast?

  SvarSlett
 4. Ikke bare SYND, men EN synd! (Jfr. budet Du skal elske din neste som deg selv m/Luthers forklaring) Enn om ungene kunne gjort noe av det Magnhild beskriver, - og så sendt det til bloggen sin? De reglene som stopper denslags, må du få gjort noe med Nils Petter, eller ...

  SvarSlett
 5. Trist å konstatere at skolen er en bremsekloss i elevenes digitale utvikling.
  Fikk forøvrig referert fra et foreldremøte på en videregående skole i Oslo i lunchen på konferansen "Skolen i digital utvikling." Hun kunne fortelle at Rektor truet med å ta fra elevene deres PC hvis det ikke ble mindre støy i undervisningen. Tror jeg må sove med lyset på i natt..

  SvarSlett